Skip to main content

A basic wrap dress for me, myself and I … and more!

By 11/06/2015Blog

This fabric from Allotte is amazing don’t you think? I received it in the period that my Julia for women was launched. A long long time ago! ;) Liesbeth asked me whether I wanted to make a Julia with this fabric, but in the end I was sick of making Julia’s (I really was) and I turned this stunning fabric into a basic wrap dress. Since I don’t own the Burda 7828 pattern (or what number was it again?) I started from more sophisticated dress from La Maison Victor to end up with this one…

Compagnie-M_dress_allotte 5

Since the fabric turned out a tad more pink then I expected it to be, I added this red detail. But still I have doubts from time to time: Is this not too pink for me? Without cardigan I don’t feel so confident in this dress but like this I’m ok with it. What do you think?

Compagnie-M_dress_allotte 2

I made this wrap dress in the period that I was loosing weight, so I had to adjust the pattern a lot to end up with an acceptable fit. (Just didn’t know what size I had to pick.) I don’t know if it’s the pictures (taken about one month ago) but I have the impression my face has changed a lot since this photoshoot.

Compagnie-M_dress_allotte 3

This morning my balance told me that I’m officially not too ‘fat’ anymore. That means I just went below BMI 25! Amazing feeling! Is anyone trying to stop eating sugar together with me? I still want to loose about 2kg and then I’ll start thinking of developing the Louisa for adults. Probably in September. Fingers crossed.

Compagnie-M_dress_allotte 4

Why do I blog about this dress today? Well… Over at Jo Chapeau I’ve just read a blogpost with a stunning Nina. Jo combined her summer culottes with a sweater sewn with the same fabric in a different color…. She just reminded me in fact that I had this pictures on my computer… For about a month already! Oops… Hop over to Jo Chapeau for some more Nina inspiration!

Compagnie-M_Nina_culottes_jo_chapeau_summer

Join the discussion 14 Comments

 • Heel mooie jurk, Marte! Ik vind dat jij die kleur wel kan hebben. Ik zou de cardigan houden om het geheel te breken, maar op hele warme dagen kan je er een feller topje onder doen en dan zonder cardigan, denk ik. Tof!

 • nina says:

  it’s wonderful! i love the shade of pink/red.. it suits you well! you’re beautiful in and out. happy to seeyou soon!

 • JoChapeau says:

  Leuke foto’s ! Deze is ook mooi ! Wel wat ruim ;-) maar toch mooi in zo’n zalmroze !

  • Compagnie M. says:

   Tja, daar zeg je weer zoiets. Deze ligt inderdaad bij de stapel: te groot op het moment! :(

 • Jo Bee says:

  Helemaal niet te roze, staat je leuk!

 • MultiVroon says:

  Wat do I think?

  The color is fine!! But the dress is way too large, don’t you think? You should re-do it, honestly, you are so much slimmer now, celebrate it!!

  I did stop suger before, now I eat suger but I just want to eat less and loose 2 kgs also :)

  • Compagnie M. says:

   I know MultiVroon. I will have to sew a new dress. It’s way too large and I can’t wear it anymore. :(

 • Sofie says:

  heel mooie kleur! En met dat vestje zeker niet te bleek!
  Ik doe mee met het suikervrije leven, sinds een paar weken al 5 kilo afgevallen! Nog 10 te gaan en ik kan weer in al mijn kleren. Er wordt hier dus ook niks voor mezelf gemaakt alhoewel het wel wat pikt want ik heb alsmaar minder stof nodig! :-)

 • Compagnie M. says:

  Oh super Sofie! Ik ben even stabiel geweest maar de laatste week is er toch weer heel wat gewicht af. Op 2 weken waar 2kg kwijt. Ik vind het echt zottekes wat dit suikerloze dieet met me doet. Ik ga echt proberen dit levenslang vol te houden want ik ben gelukkig zo! :)

 • Stannel says:

  Wauw, je ziet er stralend uit! Jurkje zit zelfs al ruim! Je weet dat ik aan het diëten ben. Heb eens wat gepost daarover op IG. Ja suikers zijn de boosdoener. Ik geniet nu vooral van meer energie! Volhouden! Tot zaterdag! X

 • Compagnie M. says:

  Merci! Ik ben blij dat ik zaterdag niet de enige suikerloze madam ben! Tot dan. M x

 • Anne says:

  Yes, ergens verstopt in de post, maar toch… Nog eventjes en dan… Louisa voor volwassenen???
  En de jurk, mooi hoor, maar ik ken de twijfel over roze voor volwassenen. Maar het staat (stond) wel leuk! Ik lees nu zo veel over dat suikerloze leven en hoe goed het een mens wel doet, ik zal het toch ook eens gaan proberen voor die Louisa er is…

  • Compagnie M. says:

   Ja hoor: de Louisa voor vrouwen komt er. Het was alleen even een kwestie van tijd! ;) Maar deze ochtend stond de weegschaal op 1,5kg van mijn streefgewicht. Dus ik ben blij en er mentaal en lichamelijk dus bijna klaar voor. :) Ik hoop nu alleen dat ik deze zomer niet nog ga afvallen want dan blijf ik hetzelfde probleem ondervinden als bij de Nina. Dus hopelijk gaat het nu stabiel zijn en eindig ik niet té laag…. M

 • Jenya says:

  The dress looks comfy and feminine. The colour looks gorgeous on you Marte. All the best with the remaining 2 kg!

Leave a Reply