Skip to main content

A dress with an attitude

Toen Marte van Compagnie M haar wedstrijd aankondigde, was mijn eerste Louisa-jurk nog niet eens klaar en dacht ik er niet aan om deel te nemen. Maar gaandeweg zag ik meer en meer mensen hun deelname insturen, en begon het bij mij ook te kriebelen.
Maar ik wilde niet zomaar een Louisa-jurk maken! Geïnspireerd door een hip Scandinavisch merk van kinderkleding, ging ik aan de slag met het Louisa-patroon en creëerde ik “a dress with an attitude”. Een jurk voor stoere meisjes, in jeans, met een hoodie, afgewerkt met een katoentje als voering en boordjes van felblauwe ribtricot.
Ik zie mijn dochter hier al in rondlopen met een felle longsleeve onder, een bijpassende kousenbroek en een paar leuke sneakers. Omdat ik ook haken leuk vind, heb ik nog een eigengemaakte broche op de hoodie gespeld, en dat maakt het dan nét weer wat meisjesachtiger.
Et voilà, nog net op de valreep!

When Marte @Compagnie M announced her contest, I hadn’t even finished my first Louisa dress and I didn’t consider participating at that time. But when more and more people started sending in their work of art, I became sure of my participation.
But I did not just make a Louisa dress! Inspired by a hip Scandinavian brand of children’s clothing, I went to work with the Louisa pattern and created “a dress with an attitude”. A dress for cool girls, in jeans, with a hoodie, finished with a cotton lining and bright blue knit cuffs.
I can already envision my daughter walking around in this dress, wearing a bright long sleeve underneath, with matching tights and a pair of cute sneakers. Because I also like crochet, I pinned a self-made brooch onto the hoodie, and then again, this makes it a little more girly.
Et voilà, just at the last minute!

foto

foto.jpeg

Join the discussion 3 Comments

 • Compagnie M. says:

  Oh Marie-Paul! Dit is zo schattig! Geweldig om te zien hoe je na de workshop deze prachtige versie op je eentje hebt kunnen realiseren! M

  • Marie-Paule Gyselen says:

   Ja, ik heb er toen veel van bijgeleerd en het patroon nu ook in de vingers. Ik ga er nog wat varianten op bedenken ;) En de Mara-blouse ook, uiteraard!

 • Lidy says:

  Erg leuk!!

Leave a Reply