Skip to main content

Een basic Julia met net dat ietsje meer..

Tricot en ik, wij zijn lang geen goede vriendjes geweest. Ik had daar echt schrik van! Maar toen ik me begin dit jaar een nieuwe naaimachine kocht, had ik 1 doel: ik moest en zou mezelf een Julia-sweater naaien! Toen ik tijdens de Leuke Mamamarkt dan ook nog eens een leuk stofje spotte bij Liesellove, was mijn tricotangst overwonnen en ging ik er voor. Ondertussen zijn we enkele maanden en 4 Julia’s verder en het is die laatste die ik met jullie wil delen.

Na de Femmablogschool trok ik met Heidi van Patat en Kroket nog eventjes Mechelen in om wat leuke winkeltjes te bezoeken. Bij Stitch & Co liet ik me verleiden door een couponnetje zachtroze tricot. Toen ik aan de kassa stond, vroeg Els me “Een Julia?” en ja hoor, dat was direct het plan toen ik het couponnetje zag.

Wie me volgt, weet dat ik meestal kies voor stofjes met een print (bloemtjes, vogels, vosjes, … You name it, I love it!), dus deze effen roze tricot is heel simpel voor mijn doen. Maar daar was een reden voor! Ik hou mijn patronen meestal basic omdat er bij drukke prints niet te veel extra frullen hoeven. Maar bij deze effen stof kon ik me dan wel eens laten gaan met leuke details.

Ik besloot de lieve, romantische kant op te gaan door kant te gebruiken bij de mouwen. Plan 1 was om de kant tussen het voorpand en achterpand van de mouw te naaien zodat je er een stuk huid kon doorzien. Maar omdat ik zo een koukleum ben, besloot ik uiteindelijk gewoon de kant bovenop de naad van de mouw te stikken. Plan 1 hou ik dan wel voor de lente. 

Ik koos voor een iets meer uitgesneden halslijn omdat dat mooier valt vind ik. Achteraan verlaagde ik de neklijn zodat mijn tatttoo zichtbaar is. Ik deed dit niet bij nummer 1 & 2, maar vond het dan jammer dat enkel het bovenste puntje van mijn tattoo kwam piepen. Daarom lette ik er bij nummer 3 en 4 wel op dat ik de neklijn aanpaste.

En ik ben echt blij met het resultaat. Simpel, zacht, warm en net dat tikkeltje meer door het kant op de mouwen en mijn labeltje in de zijnaad. Ik kreeg zelfs al de vraag waar ik hem kocht, het beste compliment dat je als naaister kan krijgen :) 

Als kleine extra maakte ik ook nog een broche met een kanten strikje die ik op de trui kan spelden (ik heb al geëxperimenteerd met verschillende plaatsen, zoals je op de foto’s kan zien). Met de sneakers die ik op de foto draag, is de trui vrij casual, maar met pumps of laarzen heeft het een heel ander effect en dan is het kanten strikje wel nog een leuk extra om het iets meer gekleed te maken.

De Julia is echt een van mijn favoriete patronen en ik denk dat er hier nog heel wat van onder de machine zullen rollen. De volgende op de planning is eentje met zakje vooraan.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply