Skip to main content

Een zwierrok voor een zwierige meid

Naaien is nog een vrij nieuw avontuur voor mij. Ik kreeg een naaimachine cadeau en een Compagnie M patroontje voor mijn verjaardag.

Ik wilde graag een naaicursus volgen maar geen tijd met 2 kleine kinders in huis. Er zat niets anders op dan alles zelf uit te zoeken, van nul te beginnen, met vallen en opstaan. Leren van mijn (vele) fouten. En toen was er de wedstrijd van Compagnie M en vond ik dat het tijd was voor mijn grootste uitdaging ooit.

Ik maakte een winterse Ileana dress met de lange mouwen van de Louisa en een extra accentje -blauw paspeltje- tussen het bovenstukje en de rok om de toch wat donkere stof (Soft Cactus) wat speelser te maken. Ik geef toe, niet veel toeters en bellen,  niet de meest originele versie van de Ileana, maar voor mij een hele prestatie, een overwinning, waar ik echt trots op ben!

De dochter is er alvast superblij mee. Ze wilde de jurk uiteraard de volgende dag naar school dragen. Ze liep vol enthousiasme de speelplaats op, gooide haar jas open en zwieren maar. Daar konden haar vriendinnetjes niet tegenop. En glunderen dat ze deed! De ultieme beloning voor een naaiende mama :-)

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply