was successfully added to your cart.

february, 2018

26feb19:30FeaturedStart to knit: breien voor beginnersVier woensdagavonden op 26 februari en 5, 12,19 maart van 19u30 - 22u3019:30

more

Event Details

Wil je graag leren breien maar durf je er alleen niet aan beginnen? Dan is deze start to knit cursus ideaal voor jou. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met breien! Brei je al een heel klein beetje maar wil je begeleid worden met een project waar je niet aan durft te starten of waar je mee vast zit? Dan kan dat ook!

Wat ik je wil leren tijdens deze workshop:

  • Hoe zet je een breiwerk op. Hier toon ik een paar eenvoudige methodes.
  • Ik leer je de basistechnieken: rechts breien, averechts breien, meerderen, minderen,… Met deze steken kan je al eindeloos variëren. Als je dat wilt, kan ik ook de beginselen van ajour tonen.
  • ‘Gevallen’ steken terug opnemen.
  • Hoe kant je je breiwerk af.
  • Wat is het nut van proeflapjes?
  • Introductie in rondbreien: hoe neem je steken op aan de halslijn en werkt je hem af met een boord gebreid met rondbreinaalden.
  • Hoe maas je de verschillende delen mooi aan elkaar.
  • Hoe kan je je breiwerk blocken.
  • Een klein overzichtje van de soorten wol er zijn en hoe je wol kiest in functie van je budget en project.
  • Uiteraard sta ik open voor andere vragen. Dus vul gerust zelf aan en breng je vragen mee naar de cursus!

We kiezen samen een individueel beginnersproject dat je graag wilt breien om de basistechnieken onder de knie te krijgen. Dat mag een Compagnie M. breipatroon zijn, maar ook een patroon dat je zelf meebrengt. Voor absolute beginners zal ik startersmateriaal (naalden, restjes wol, patronen) voorzien zodat ik tijdens de eerste les kan inschatten wat je aanleg is. Op het einde van de eerste les, kiezen we samen een project en koop je tegen de tweede les je eigen materialen. Heb je al wat basiservaring, dan mag je meteen een project naar keuze en bijhorende materialen meebrengen.

De cursus is volgens eigen smaak in te vullen. Ik wil niet dat iedereen één verplicht werkje maakt. Om zo veel mogelijk te kunnen leren, is het wel belangrijk dat je tussen de lessen door thuis verder breit. Ik geef per mail tussendoor ook begeleiding als je die wenst.

De workshop is exclusief materiaal. Er zijn 5 deelnemers per reeks. Wil je een Compagnie M. patroontje gebruiken, dan krijg je het gratis.

De workshop gaat door in Mechelen op de bovenverdieping van het café Honoloeloe op de Grote Markt in Mechelen. Je krijgt per workshopavond 5euro drankbudget.

Breien op café is zo fijn! Gezellig wordt het zeker. Ik kijk er al naar uit. Tot dan!

Time

(Monday) 19:30

Location

Café Honoloeloe Mechelen

Grote Markt 11

Buy your ticket for this workshop here

Price 120.00 incl. VAT

How many tickets? - 1 +

Leave a Reply

X