Skip to main content

Ileana-hack: Cirkusprinses

Hallo,

Ik ben vlijtig Liesje, of zeg maar gewoon Lies.

Ik maakte voor de dochter een cirkuskleedje, een Ileanahack.

Voor het lijfje gebruikte ik de raglanversie van ileana met kort knopenpat en ronde peterpankraag. Ik maakte de mouwen iets smaller en langer. Voor het rokdeel maakte ik een plooirokje met 6 plooien voor- en achteraan. Ik maakte hiervoor gebruik van de volledige stofbreedte. In de zijnaad maakte ik nog een zakje. Voor de voering maakte ik een beleg gecombineerd met voering waar ik opnieuw een raglan-lijfje gebruikte en een rimpelrokje. Door ook langs de binnenzijde met een raglan bovenlijfje te werken, kon ik de rand van de voering aan de schoudernaden naaien zodat er haast geen naden zichtbaar zijn langs de binnenzijde. Voor een meisje die gevoelig is voor naadjes en ‘kriebeltjes’ is dit geen overbodige luxe.

Voor de stoffen gebruikte ik (canvasachtige?) katoen met cirkusbedrukking, zalmkleurige punta di roma en als voering gebruikte ik lichte katoen met roze vichy ruitjes. Ik werkte af met knopen en een paspel die ik zelf maakte met de vichy ruitjes. 

Het resultaat is een echte cirkusprinses in Lolipopland.

Meer foto’s en tekst en uitleg kan je vinden op mijn blog:

http://www.mamaknutseltweer.blogspot.be/2015/10/cirkusprinses-een-ileana-hack.html

veel leesplezier.

Groetjes

Vlijtig Liesje

Join the discussion One Comment

Leave a Reply