Skip to main content

Indian summer dress: plain and simple

Hallo, ik ben vlijtig Liesje.

Deze Ileanadress maakte ik al eerder, toen het nog volop aan het zomeren was, maar toch was ik toen al naar herfst aan het verlangen en deze indian summer Ileana was 1 van de redenen.

 Ik maakte de (plain and simple) ileanadress en koos voor het raglanlijfje met halve mouwtjes. Het knopenpat maakte ik gelijk met het lijfje en ik gebruikte het ronde kraagje. Hoewel ik eigenlijk voor een cirkelrok wilde gaan, moest ik, gezien de tekening gaan voor een halve cirkelrok gaan. Het kleedje werd volledig gevoerd. Ik moest het bovenlijfje wel aardig wat versmallen voor de eerder fijn gebouwde dochter, maar dankzij de goede handleiding past dit kleedje nu als gegoten.

Voor de stof gebruikte ik een herfstpaneel van timeless treasures van een vorig seizoen en een (vrij) stevige roestbruine katoen (die ik in het aanvankelijke plan als rugpand zou gebruiken, silly me). Door de patroondelen strategisch op de stof te schikken, kreeg ik vanzelf contrasten en kleuraccenten. Dit kleedje en deze stof vroegen dus niet om een contraststof. (ik had maar 110cm, dus het was echt strategisch). Ik werkte de raglannaden af met fluo oranje satijnen paspel. De rand van de rok werkte ik af met bijpassend fluo oranje satijnen biais. Fluo oranje knoopjes voor op het knopenpat vond ik niet, dus werden het knoopjes die qua kleur er het dichtst bijkwamen.

 meer foto’s en tekst en uitleg vind je op de blog:

http://www.mamaknutseltweer.blogspot.be/2015/08/indian-summer-ileana.html

 veel kijk- en leesplezier

groetjes

Liesbet

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply