Skip to main content

julia-hack: batwing sweater

Hallo, ik ben vlijtig Liesje. Met deze Julia-hack wil ik bewijzen dat CompagnieM niet girls only is.

Geïnspireerd door het thema van de kids clothes week ‘disguise’ van deze week en aangemoedigd door enkele zonenmama’s ging ik aan de slag met de Juliasweater.

Mijn zoon houdt van:

  • Batman
  • Een kap
  • Duimgaten
  • Zwart en groen (jep, 5j en al gek van zwart, dat belooft)
  • Loopt al een hele week Halo-Halo-Haloween, dat is griezelen, dat is spoken … te zingen

Dus ging ik op zoek naar hoe ik die wensen in een jongensversie van de Juliasweater kon gieten.

De trui verdeelde ik in vlakken waarbij ik een petrolkleurig accent toevoegde in het kleinste vlak en aan de binnenzijde van de kap. De vlakken vooraan sluiten mooi aan, aan de vlakken aan de achterkant. Ik tekende op het patroon in de armbogen 2 puntjes bij voor de vleermuisvleugels. Ik maakte er een kap met oortjes aan en duimgaten in de mouwboordjes. De mouwboordjes en de tailleboord maakte ik iets breder dan voorgeschreven omdat ik een donkerbruin vermoeden had dat mijn zoon bij deze trui zijn armen meer in de lucht zou hebben dan langs zijn lijfje, waardoor de trui mogelijk ook iets naar boven zou kunnen schuiven (wat niet echt het geval is).

De zoon weet al wat aandoen op zijn eerste Haloweenparty.

Ik kan je al zeggen dat deze versie van de juliasweater niet boys only is, want de dochter bestelde er ook al eentje. En met Haloween in aantocht, weet ik al wat er mij te doen staat.

 Meer foto’s en tekst en uitleg vind je op mijn blog:

http://mamaknutseltweer.blogspot.be/2015/10/julia-for-boys-batwing-sweater.html

veel kijk en leesplezier.

Join the discussion 9 Comments

Leave a Reply