Skip to main content

Looking for knitters, blogs, yarn shops,….

By 07/11/2017Blog

Starting a 2nd activity with Compagnie M. means it takes a lot of time to build a new network. Supporting my knitting patterns from scratch feels like I’m starting a completely new 2nd business. It feels exciting and scary at the same time. (The pictures in this blog posts are previews from my next projects!)

Of course some of you knit and sew, but it’s time for me to dive into the knitting community.

That’s why I’m wondering… Maybe you can help me a bit? I’m sure there are some knitters out there that can help me!

I’m looking for:

 1. Knitters that have a blog or Instagram account and that feel like trying my knitting pattern for free in exchange for a blogpost. If you have a blog (or Instagram account) and you feel like trying my Quokka sweater, feel free to send me an email: marte@compagnie-m.com I will not be able to provide everyone with a free pattern, but maybe some of you feel like helping me to promote the new pattern and calculation system?
 2. Apart from bloggers that would love to try my pattern, I’m also trying to find my way in the knitting world: if you follow some interesting knitters / pattern designers,… just let me know!
 3. And since I’m using yarn regularly now, I’m wondering: where do you buy your wool? You may add your shop to the comments if you have one. And If you feel like sponsoring one of my future knitting projects, just send me an email!
 4. Do you know specific Facebook groups where I could add my Quokka project? Just let me know. I follow a couple of Belgian ones, with tips to follow international groups are more than welcome!
 5. Same goes for Instagram? I love the knitting_inspiration page a lot, but if you know more of those inspiring groups, I’d love to get to know them!
 6. And I’m trying to understand the magazine market too. What knitting magazines do you buy? Or what are your favourite knitting books (in English, French, German and Dutch)?

So briefly I think you can say that I’m looking for people from all over the world to follow, to get in contact with, to inspire me!

Oh and as you can see I’ve set up an Raverly account and uploaded my Quokka sweater! If you want you can like my pattern on Ravelry.

Join the discussion 13 Comments

 • Angela says:

  Hallo Marte,

  Om je tweede vraag te beantwoorden: vorige week was ik op vakantie in Ierland en las daar een artikel over Liadain Aiken (liadainaiken.com, Instagram Liadain Aiken Knitwear). Zij maakt mooie mutsen, truien en andere dingen van Ierse wol.
  Ik brei zelf niet veel, maar meestal neem ik een breiwerk mee op vakantie. Dit keer kocht ik je patroon en wol net voordat wij vertrokken en ik ben al halverwege – dat is voor mij heel snel! Ik ben alvast een enthousiaste klant!

  Groeten,

  Angela

 • CarlaK says:

  hoi Marte,
  Ik volg de blog van Julia Marsh, zij kan supermooi fair-isle breien.
  http://handknittedthings.blogspot.be/
  Ze zit ook op ravelry
  deze volg ik ook : http://littlecottonrabbits.typepad.co.uk/my_weblog/ zij maakt wonderbaarlijke knuffels, haar patronen zijn heel duidelijk.

  Deze wolwinkel heeft regelmatig grote kortingacties, en heft sowieso een zeer uitgebreid (!) aanbod, duurt wel wat langer voor het aankomt vanuit de uk : https://www.deramores.com/
  Liefs,
  Carla

  • Nele Priem says:

   Mijn moeder breit al van sinds ik nog klein was. Zij gebruikte toen alleen wol van bergère de France. Die hadden vroeger van die leuke catalogussen met staaltjes wol en patronen. Geen idee of dat nog zo is maar het merk bestaat in elk geval nog. https://nl.bergere-de-france.be

   Dit gezegd zijnde, ga je nu stoppen met breien en terug naaien? Pretty please? 😜

   • Compagnie M. says:

    Thanks! Ik ben nog even in een breimodus, maar dat naaien komt ongetwijfeld terug aan de bovenhand. :)

   • Veerle says:

    Die catalogus bestaat nog steeds. Als je daar eenmaal wol besteld hebt, krijg je hem jaarlijks in de bus. Ik heb intussen een hele stapel liggen. (En bij mijn moeder zijn wellicht nog edities te vinden van meer dan 20jaar oud) Dat kan tellen als inspiratie, dus ik wil gerust eens uitlenen 😊.
    In Gent is trouwens ook een bergere de France winkel.

 • Tine says:

  Hoi Marte,

  Om op je tweede vraag te antwoorden: ik volg Julie van Knitted Bliss (http://knittedbliss.com) en Andi Satterlund van Untangling Knots (untangling-knots.com) al een tijdje. Andi ontwerpt zelf ook patronen.

  Ik koop mijn wol een beetje overal: in de Veritas, in de Phildar-winkel en in kleine zelfstandige zaakjes in binnen- en buitenland.

  Groeten,

  Tine

 • MultiVroon says:

  Hanneke (Bezem, met blog HannekeBezem) werkt bij de Afstap (beroemd) en breit veel. Misschien een fijne connectie in de hard core breiwereld?

 • Christine says:

  Behalve de namen die je op jouw instagram-post terug vindt:
  Wat internationaler publiek:
  – Melody Hoffman / Bmandarines op instagram
  – Hannah Lisa / Hannahontheroad op instagram
  – Fringe association (check haar blog! Daar staat zo belachelijk veel info op)
  – brooklyntweed (en de oprichter ervan Jared Flood – ook op instagram).
  – verypink.com
  – The wool club

  Tijdschriften:
  – pompom, laine,

  En dan vergeet ik er wellicht nog veel, maar ik schrijf ze voor je op tegen vrijdag ;-)

 • HI !
  I would love to try your new sweater pattern! of course! my boy wants a blue version!!

  I only buy 100% natural yarn, no acrylic, if possible with a low ecological impact or hand dyed. Yes, I am a yarn snob!!
  I love french yarn “De rerum natura” and german dyers like Hey mama wolf or Rauwerk wool : https://www.instagram.com/rauwerk_wool/
  There are also Gregoria fibers https://www.instagram.com/gregoriafibers/ in spain
  Quince and co yarns are lovely and accessible in terms of prices.

  I love Laine magazine and Woods.
  I wish you the best for this new wooly business!
  hugs

 • Mariab says:

  Je patroon van de quokka sweater is hier echt een schot in de roos. Het breit heel snel en het resultaat is geweldig.
  Ik haal mijn wol in het wolhuisje een winkel in Lichtervelde, waar ze mooie wol van Lana grossa en Katia verkopen.

 • Sabrina says:

  Hey Marte,
  Ik koop mijn wol altijd bij Marijke van Casa di lana (poelkapelle). Een super toffe madam met het hart op de juiste plaats. Ze kan zelf ook enorm goed breien. Ze heeft wol van o.a. Katia en bergere de France (mijn favoriete merk). Ik brei zelf ook (ik ben dol op truien met kabels), heb een blog, maar meestal komen daar naaisels op. Vandaag toevallig wel een gebreide muts gepost. (http://mamasasewing.blogspot.be)

 • lielebeesje says:

  In Leuven heb je nog zo’n lekker ouderwets winkeltje in de Parijsstraat: ‘t Wolwinkeltje.

Leave a Reply