Skip to main content

Lucy dress: a special project to me!

By 28/05/2014Blog, Dress
Lucy Dress

The Lucy dress was maybe the quickest dress I have ever sewn! All you need is a couple of rectangles, some elastic and enough patience to sew perfectly parallel….

Lisa loves her new ‘mermaid dress’! What a sense of imagination!

What started as a shirring experiment on our sewing weekend led to a bigger project that I can’t give away yet! ;) Or maybe I can already tell you this bit of information: I’m working an a tutorial on how to sew this dress yourself. How about that? The rest of the details will follow soon… to be continued!

Compagnie-M_Lucy dress 5

Compagnie-M_Lucy dress 7
Compagnie-M_Lucy dress 6
Compagnie-M_Lucy dress 3
Compagnie-M_Lucy dress 1
Compagnie-M_Lucy dress 4
Compagnie-M_Lucy dress 8

Compagnie-M_Lucy dress 2

Join the discussion 19 Comments

 • Lucy ziet er een heerlijk snel en luchtig strandjurkje uit! Nu zou ik eventjes willen dat ik klein en schattig genoeg was om zoiets over mijn bikini te trekken :)

 • ine de vis says:

  prachtig!! Ik zou willen dat ik zoiets moois ook kon maken!

 • nina says:

  a very cute little mermaid! love the dress. can’t wait for your tutorial to sew one for my little bean.

 • Aha, toch geen smock dus maar tunneltjes. Top. Zeg, ik wil deze jurk eigenlijk wel graag mee op vakantie 12 juli, dus ik wacht alvast met smart op de tutorial!!

 • Nienke says:

  Schattig! En rimpelen is inderdaad geweldig, vorige week ook net een rimpeltoptutorial geblogd. Ben bang dat het wel verslavend werkt :-)

 • Barbara says:

  Waaaauw!! Dit ziet er echt een heerlijk jurkje uit!! Ik zou het misschien zelf ook wel willen dragen ;-) Ik kijk alvast heel erg uit naar je tutorial!

 • Suz says:

  Shirring dresses are great. I have made a heap:) sweet pics:))

 • Jenya says:

  What a gorgeous mermaid :)

 • I love this dress : simple but beautiful.
  Thank you in advance for the tutorial…!

 • Khadetjes says:

  Wat een schoon zeemeerminneje ;)

 • eva maria says:

  Dat smocken steekt mijn ogen uit, geen idee hoe eraan te beginnen, maar daar komt dus snel verandering in! Keileuk strandjurkje.

  • Compagnie M. says:

   Ik bedacht me om misschien eens een workshop te geven voor dat smocken. Want veel mensen durven er precies niet aan te beginnen, terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is! M

 • mie says:

  heel mooi weeral. Wanneer de werkbeschrijvingen van je patroontjes in het nederlands zouden zijn, dan kocht ik ze allemaal. Mijn engels is, jammer genoeg, net iets te veel ‘behelpen’ om trouwe lezer van je blog te kunnen zijn.

  • Compagnie M. says:

   Hey Mie, je kan al mijn patroontjes ook in het Nederlands kopen hoor. De shop is in het Engels, maar de patronen ook allemaal in het NL. Hopelijk lees je dit berichtje nog want ik zo jammer dat je denkt dat je niet met mijn patronen kan werken. M

 • Lotte says:

  Mooi! Heb je nu gesmockt of met tunneltjes en elastiek gewerkt? Ik hoop op het laatste, want wil erg graag smocken leren, maar met mijn naaimachine kan dat niet helaas…. Dus een alternatief zou meer dan welkom zijn! :-)

  • Compagnie M. says:

   Gesmockt! Ik vraag me echt af waarom sommige machines dat niet doen. Hier een liggend spoeltje en het gaat prima… Ik zou wel eens willen onderzoeken hoe dat nu juist zit met dat gesmock op verschillende machines… Wordt vervolgd denk ik…

 • Leuk kleedje! Dit modelletje is het eerste jurkje dat ik ooit naaide voor Norah. Supersimpel, en het resultaat is altijd mooi.

 • Miet says:

  OOh, zo mooi! Echt geweldig! Komt dat patroontje er nog voor de zomer? want dat wil ik ook wél eens proberen voor mijn dochter! (de workshops zijn allemaal volzet veronderstel ik? jammer….)

Leave a Reply