Skip to main content

Toen ik zag dat Compagnie M een wedstrijd uitschreef kwam er meteen een plan in mijn hoofd op.

Ik wilde van het bloesje Mara een jurk gaan maken met de rok van de Lotta jurk. Mara is een vrij wijdvallende bloes, dus naaide ik de plooitjes aan de bovenkant helemaal door naar beneden zodat hij wat rechter viel. De achterkant knipte ik in tweeën zodat ik daar een rits kon plaatsen. Met een jurk is dat toch iets makkelijker aantrekken.

Voor de kleur geel die mijn dochter graag wilde konden we wel knoopjes vinden maar geen paspel. Die maakte ik zelf van biaisband met een koordje ertussen. Eerst twijfelde ik nog om tussen de bloes en de rok paspel te naaien, maar mijn zoon zei dat moet je doen mama. En naar je kinderen moet je luisteren, toch?

Voor onder de jurk heb ik nog een onderrok van tule gemaakt. Die vonden we weer wel in de juiste kleur geel. Zo staat de jurk een beetje bol aan de onderkant. Al met al is de jurk precies geworden zoals ik hem in mijn hoofd had zitten. Zoals Hannibal altijd in het A-team zei: “I love it when a plan comes together.”

Wil je nog wat meer foto’s zien van de jurk, ze staan op mijn blog: http://brigitte-whatsup.blogspot.com

Join the discussion One Comment

Leave a Reply