Skip to main content

Toen ik op enkele naaiblogs foto’s zag verschijnen van de Lotta was ik direct verkocht. Wat een leuk model van rok met de rimpels, de steekzakken … ooooh! 

Na wat lichte twijfel – zou het me wel lukken want ik ben een beginner – kocht ik het patroon aan bij Compagnie M. Ik kocht ineens ook stoffen op het web zodat ik er direct aan kon beginnen. Omdat het speelse model best wel een speelse stof mag hebben, koos ik voor een felblauwe stof met witte kikkertjes en een roestkleurige accentkleur voor de zakken.

Het patroon was makkelijk te volgen, de gedetailleerde beschrijving eveneens.

Het rimpelen waarvan ik dacht dat het het moeilijkste onderdeel zou zijn bleek eigenlijk heel goed mee te vallen. En voor het inzetten van de blinde rits kon ik terugvallen op de online tutorial die als extra vermeld stond in de beschrijving.

Het enige dat ik aanpaste was de lengte. Ik knipte ongeveer 10cm van de onderkant, maar het past wel bij de Lotta vind ik. Toch?

De Lotta zit fantastisch en hij is precies op mijn lijf gegoten. Ik denk dan ook dat dit mijn favoriete winterrokje zal worden! 

De stof met de kikkertjes is organische katoen van Cloud9, de roestkleurige accentstof is van Soft Cactus. 

Blog: http://nummer44.weebly.com/blog/mijn-nieuwe-favoriete-rok-de-lotta-skirt

Leave a Reply