Skip to main content

mix and match Louiseana: lief klein konijntje

Hallo,

ik ben vlijtig Liesje.

Ook deze jurk, een mix and match van Ileana en Louisa (Louiseana), maakte ik al eerder. Bij de uiteindelijke ‘fotoshoot’ bleek het kleedje echter nog niet helemaal perfect te zitten en besloot ik dat ik het ooit wel eens zou versmallen. De wedstrijd van CompagnieM was de spreekwoordelijke en welkome schop onder de kont om er ook eens daadwerkelijk werk van te maken. Badankt CompagnieM, deze wedstrijd is voor mij al geslaagd, want de jurk wordt nu zeer vaak uit de kast gehaald, of, ze geraakt er nauwelijks in.

Voor het bovenlijfje koos ik wederom voor de raglanoptie van de Ileanadress (valt het op dat ik echt wel iets heb met raglanmouwen?). Omdat ik wel een kraagje wou, maar geen knopenpat, maakte ik het kraagje ietsje langer zodat het tot het midden van het voorpand komt (telt dat als hack? nee toch hé). De mouwen maakte ik op basis van de korte (Ileana) raglanmouwen op lengte van de mouwen van de Louisadress. Het rokdeel komt uit het patroon voor de voering van de Louisadress. Ook voor de voering gebruikte ik die patroondelen.

 Het paneeltje en de blauwe punta di roma komen van Liesellove en spreken gewoon voor zich. Toevoegingen van paspels, knopen, kantjes en tierlantijntjes zouden afbreuk doen aan de mooie prent. Dus ik hield het plain and simple voor deze mix and match

.. meer foto’s  en tekst uit en uitleg (over de ietwat hobbelige weg die ik aflegde met deze jurk) vind je op mijn blog:

http://www.mamaknutseltweer.blogspot.be/2015/09/lief-klein-konijntje.html

veel kijk- en leesplezier

 Groetjes

Liesbet

Join the discussion One Comment

Leave a Reply