was successfully added to your cart.

Ontmoet IleaNina, een klassieke jumpsuit

By Monday,26 October,2015Contest - 2015, Mix & Match

Ik combineerde de Ileana-jurk met de Nina-broekrok, voor het gemak van een jumpsuit met de uitstraling van een chique gecombineerde outfit (hier geen vanzelfsprekendheid ;)). Ik maakte maat 7 voor mijn kleuter: het kledingstuk is voor komende zomer, maar ik wilde ook een ruim vallende “look”: bloezend bloesje, en langere broekrok (dat vond ik in mijn eerste Nina ook al zo mooi).

Voor het zijdezachte bloesje gebruikte ik het Ileana-lijfje met de “raglan-kapmouwtjes”, gevoerd met witte voile. Ik heb de patroondelen van de Ileana exact behouden, maar plaatste de opening vooraan om aan te sluiten op de Nina. Ik wilde geen knopenpat in zicht, dus werkte de voorkant af met een brede, verborgen en verstevigde franse naad. Een zeer “clean” resultaat!

Ik paste nog een passie van mij toe, recykleren: de broekrok was een rokje van oma ;) De lol van recykleren is voor mij het grootst als je zoveel mogelijk originele kenmerken kunt behouden, dus ik gebruikte het patroondeel zonder zakken van de Nina (de “stof” had al zakken) en ik plakte de patroondelen van de tailleband aan de broekpanden om ze tegelijk te knippen. Ik moest de stof verbreden om van een rokje een broekje te maken, maar behield precies het originele model. In alle eerlijkheid heb ik best overwogen om toch maar het Nina-rokje te maken, maar nee.

Ik liet de stof van de broekrok niet in het lijfje terugkomen (bijvoorbeeld als paspel), om de romantische uitstraling van het bloesje niet te doorbreken. Andersom wel: ik zoomde de broekrok met biais in de stof van het lijfje. De Ileana sloot precies aan op de Nina, rondom, en de lengte was ook gelijk perfect. Poseren was geen probleem (met wat hulplicht, net te laat voor daglichtfoto’s). Volgend jaar zomer vast een succesnummer!

Bedankt, Marte!

6 Comments

Leave a Reply