Skip to main content

Quokka sweater blogtour #6

By 05/11/2017Blog

I should have posted a blogtour overview yesterday, in stead last minute we went for diner and to the movies. Oops! That’s why I’ll be posting the last two days with a small delay. If you live in Belgium (or France) I can advise you to go and watch ‘Le fidele’. Wow wow wow! I was so impressed…

Today two sweet ladies are borrowing my blog. All together they’ve knitted four Quokka sweaters… Or maybe some granny gave someone a helping hand?

Don’t forget to use the code QUOKKA10 for a 10% reduction!!!

+++ Evelien and the granny! ++

Als beginnende naaister kwam ik al snel uit op de mooie patroontjes van Compagnie M. Zonder veel begeleiding kon ik deze tot een goed resultaat brengen dankzij de uitstekende werkbeschrijvingen. Dat was bij dit patroon niet anders! Meer nog, dankzij de rekentool wordt het patroon op maat geschreven. Ideaal voor kinderen met niet-standaardmaten zoals mijn oudste 4 jarige met de smalle buikomtrek van 2 jaar. 

Toen ik de oproep voor de brei-testers zag, wist ik meteen dat het iets voor oma zou zijn. Op de valreep schreef ik haar in en waren we blij dat ze mee mocht testen. Zelf brei ik niet, dus mijn bijdrage bleef beperkt tot de keuze van de wol, de uitvoering en de communicatie met de testersgroep. Voor een eerste versie koos ik een dikkere merino wol in een donker koraalrood met een off white accent. (Naald 5 en 5.5)

Het voorpand breide oma in een jacquardsteek, door telkens per steek van draad te wisselen. Door dit te doen valt het voorpand ook dubbel in dikte uit, dus het werd een echt wintertruitje. Het maakt dat het geheel ook wat minder soepel valt, in de toekomst zou ik voor deze steek een dunnere wol kiezen. 

Een tweede versie van het truitje werd in een iets dunnere merino wol gebreid in een eenvoudig streepje oker en wit. Deze keer gebreid met naald 4 en 4.5 Het gestreepte truitje past haar echt perfect, met een klein beetje ruimte om te groeien. De berekende lengtes komen perfect overeen met de maat van het gebreide truitje, je kunt er dus van op aan dat het zal passen Op voorwaarde dat je voor aanvang goed je model opmeet, en het testlapje breit. 

Voor beide versies verkoos de oma om het halsboordje afzonderlijk te breien.  Dit werd achteraf met een stiksteek op de halsuitsnijding vastgenaaid. Voor haar werkt dit makkelijker, het is ook mooi afgewerkt gezien de afzetsteken zo worden verborgen. Het halsboordje werd telkens met een elastisch tunnelboordje opgezet, zodat het zeker over haar hoofd zou passen.

+++ Atelier Marie Paula +++ 

k hou van de stijl van naaipatronen van Compagnie M. Een paar jaar geleden schreef ik, als mama van twee jongens, onder een foto van de ‘Louisa Dress’, ‘hiervoor zou ik nog een dochter willen’. De dochter…die kwam er J, een Louisa Dress voorlopig nog niet. Ik stortte me namelijk, vanuit mijn liefde voor mooie wol, volledig op het breien. Het eerste breipatroon van Compagnie M testen, daar had ik dan ook onmiddellijk zin in. En de dochter…die werd hier verwend met twee Quokka truitjes!

I love the style of the sewing patterns of Company M. A few years ago, I wrote, as a mom of two boys, below a photo of the ‘Louisa Dress’, ‘for this beautiful pattern, I would have a daughter like’. I got a daughter now, but the Louisa Dress for a while yet.  From my love for beautiful wool, I like knitting all the time. So, of course I wanted to test Marte’s first knitting pattern. The daughter was spoiled with two Quokka sweaters!

Als tester breide ik de eerste trui met lokale alpacawol (Atelier Marie Paula) samen met wat restjes Quince & Co Owl. Ik breide een maatje 1 jaar (lengte) en gaf de borstomtrek in, voor een perfecte fit. Het grote voordeel aan dit patroon is dat je met je eigen wolkeuze aan de slag kan, ideaal voor iemand als mij, die eerst op zoek gaat naar mooie wol en dan pas aan een patroon denkt. Het patroon past zich aan aan jouw wol, breistijl (proeflapje) én model, en niet omgekeerd, wat een luxe!

As a tester I knitted the first sweater with local alpaca yarn (Atelier Marie Paula) along with some leftovers Quince & Co Owl. I knitted a 1 year (length). The big advantage to this pattern is that you can get started with your own choice of yarn, ideal for someone like me, who first goes in search of beautiful wool & yarn and only then to think a pattern. The pattern adapts to your yarn, knit style  and model, what a luxury!

Er kwam een tweede testronde, Marte streefde naar een perfecte pasvorm! Ik gebruikte drie bolletjes donkergroene Quince & Co Owl, een restje ecru en combineerde dit met zelf geverfde roze wol, wol van de schapen van de grootouders ♥.  Nu breide ik iets langer (18m) voor mijn 17-maander, met dezelfde breedte (allemaal mogelijk met de handige file die je krijgt bij dit patroon).

There came a second test round, Marte aimed at a perfect fit! I used three balls of dark green Quince & Co Owl, a little bit ecru and combined this with handdyed pink yarn, wool of the sheep of the grandparents ♥. I knitted size  18 m for my 17 months old daughter, with the same width (all possible with the useful file that you get with this pattern).

Et voila: foto’s van de Quokka sweater in actie. Voor mijn actieve dochter,spelend in een kamer met heerlijk herfstlicht, zit stilstaan en poseren er niet echt in J. De Quokka sweater met luxe patroon-op-maat, wij zijn hier fan!

Et voila: pictures of the Quokka sweater, my daughter playing in a room with delicious autumn light. Standing still and take a pose, she does not yet J.  The Quokka  sweater-  with a luxury pattern -, we love it!

Join the discussion 4 Comments

 • Delphine says:

  opnieuw stuk voor stuk pareltjes, het motiveert me nog meer om verder te werken aan mijn mannenversie
  en wat le fidèle betreft, je hebt gelijk, echt een heel goeie film, ik overweeg zelfs om hem nog eens te gaan zien met mijn wederhelft mee (de eerste keer was een ladies at the movies)

 • Ik ben echt geneigd om een poging te wagen als ik al dat moois zag passeren! Maar of dat breien ook iets voor mij zal zijn is maar de vraag! Geef je hier geen workshops voor? 😁

  • Barbara says:

   Ik kon de verleiding al niet weerstaan.. Na een test sjaal ben ik gisteren begonnen aan het rugpand, maar naaien geeft toch iets sneller voldoening :-). Een workshop voor het in elkaar zetten zou ik ook wel zien zitten… Mijn kinderen zijn er wel door geobsedeerd en willen alleen maar zelf leren breien nadat ze me het zien doen hebben :-)

Leave a Reply