Skip to main content

The Julia dress: free tutorial + new pattern piece!

By 16/10/2015Blog

As promised, I’m sharing the Julia dress tutorial today. I had the impression that some of you would love to try this one. Can’t wait to see the results! :) You can download everything for free here: Dutch tutorial, English tutorial and a new pattern piece with or without seam allowance for the skirt. Enjoy sewing!

If you don’t own the Julia sweater pattern for girls yet, I have some great news for you! You get a 10% discount on this pattern in our shop. You don’t need a discount code to get this reduction!

PS/ I’m looking for a couple of testers to make an adult version. Just leave a small comment (with your email address) and I’ll select 3 testers tomorrow evening! You need some experience for this test as I will only write you a small email on how to make this one yourself using the Julia sweater and the Nina skirt pattern.

Compagnie-M_Julia_dress 2

Join the discussion 53 Comments

 • peeters vanessa says:

  Deze zou ik graag voor mezelf maken, de perfecte winterjurk voor een koukleum als ik. 😀

 • Sarah says:

  Zou ik graag testen na veel kleertjes voor de kindjes eens iets voor mij

 • Sofie Devriendt says:

  mooi, maar wellicht niet zo geschikt voor de dames met vulling hier en daar ? :-)

 • aisha says:

  ik zou ook graag testen! jullie beschrijvingen en patronen zijn geweldig!!

 • Zoë says:

  Supertof!
  Ik wil hem ook wel proberen voor mezelf en dan gaan twinnen met de dochter ;-)

 • delphine says:

  Ik wil graag testen, voor de Julia heb ik maat s. Leuk jurkje voor een mooie dochter trouwens

 • Lesley says:

  Bedankt! Die ga ik zeker eens maken :-)
  Ik zou ook wel graag de damesversie willen testen, maar ik heb helaas alleen maar het patroon van de Julia Sweater in huis en niet de Nina.

 • Whoop whoop! Ik wil zeker de versie voor vrouwen testen!

 • Lieve says:

  Ooh, ik ben ook bereid om te testen, als je me nodig hebt!

 • Jo-Lynn says:

  Ik ben dolenthousiast dat er een upgrade tot een jurkje komt, wou het zelf al eens proberen, maar nu je testers zoekt, stel ik me heel graag kandidaat! Ik heb thuis wel enkel de Julia en niet de Nina. Groetjes

 • Lieve says:

  Ooh, ik ben ook bereid te testen, als je me nodig hebt!

 • Marjolein says:

  ik wil ook wel testen hoor! Ik heb al een aantal julia’s gemaakt.

 • Ulrike says:

  Hi Marte! Thank you so much for the tutorial. I haven’t purchased the Julia pattern yet since my girls are lovers of dresses (Louisa, Mara and Lotta – all in our wardrobes – btw: already preparing a blogpost about them!!!) but now I will! :o) If you still need a tester for the adult version I’d be glad to help… Regards, Ulrike

 • Kelly says:

  Hoi Martha, die is ook weer super leuk geworden…er staat weer een nieuwe “to make” bij op mijn lijstje hihi
  Indien je nog testers zoekt wil ik me ook wel graag kandidaat stellen 😄

 • Leentje says:

  Oh, ik wil wel testen, maar het zal een beetje van de timing afhangen of het me lukt…

 • hilkescheerlinck@hotmail.com says:

  Ik maakte reeds de volwassen versie van de julia sweater, en zou het leuk vinden er een jurk van te maken! Ik wil me dus zeker kandidaat stellen om het patroon te testen!

 • Bedankt Marte voor de free tutorial! Deze ga ik heel binnenkort gegarandeerd maken voor Fleur!

 • Laura says:

  Ooo, Marte! Bedankt voor deze tutorial en patroontje!
  Deze wil ik super graag voor mezelf testen!
  Sportief gekleed, maar toch in een jurkje :-) That’s me!!

 • sarah says:

  oh yes please would love to try this one out.

 • sarah says:

  sorry forgot to leave my email address sarahwoodhead30 (at) gmail (dot) com just got too excited.

 • Mariel says:

  Dochter en ik lopen al in een Julia sweater… beide in een jurk zou geweldig zijn! Ik test graag mee! Patroon rok heb ik echter nog niet. …

 • Renske says:

  Leuke tutorial, dank u! Ik ben de eerste 10 kilo kwijt (18 als ik de zwangerschapskilo’s mee tel) dus toe aan een nieuwe garderobe. Ik zou de Julia graag testen (en zo niet, wacht ik geduldig op de release 😊)

 • Stefanie says:

  Dankjewel, Marthe!!!

 • Annick says:

  Wauw, zo tof! De volwassen versie zie ik ook wel zitten. Heb ervaring met patroontjes te testen, dus stel me graag kandidaat.

 • Rebecca Pelletier says:

  I would love to test for you. Sewing handmade wardrobes for me and my two grown girls is a passion of mine. My Instagram shows some of my work, rebeccajpelletier.

 • Femke says:

  Hallo,

  Ik heb net zen julia voor de doxhter gemaakt en eentje voor mij met een fleece vulling voor de kou… Wil heeeel graag eens het jurkje voor mama proberen nadat ik dit ook voor de dochter maak. Ik ga snel vooruit met de overlock dus laat maar komen!! Maat 38/40

  Groetjes
  Femke

 • Wanda says:

  Oooh wat leuk ! Na 6 Julia’s ben ik misschien wel toe aan het testen van de jurk-versie, dus ik ben kandidaat 😜

 • Dorothee Baisieux says:

  Amai, zo leuk dat je dit patroontje met ons deelt ! Het ligt al afgedrukt klaar om nog maar eens een kleedje te maken voor de dochter ….
  Ik wil ook gerust een testversie maken voor volwassenen. Ik maakte reeds zowel enkele Julia Sweaters alsook enkele Nina Skirts ! Ben best benieuwd en wil je hier zeker mee helpen !

  Groetjes,
  Dorothee

 • Kristien Grijp says:

  Hey Marte, ik zou dit heel graag maken voor mijn 1jarige dochter!

 • Kristien Grijp says:

  Sorry, voor mijn 12 jarige!

 • Els Braeckmans says:

  Hey Marthe
  Ik zou ook wel graag willen testen voor vrouwen
  Grtjes Els

 • Ivy says:

  Ik heb nog een lap tricot liggen die ik wel wil gebruiken voor een testversie…

 • Oh, ik wil graag de damesversie testen! Ziet er een super comfy kleedje uit!

 • Aurelie says:

  Zo leuk een volwassen versie hiervan! Komt zeker op mijn verlanglijstje van patronen! Hopelijk even succesvol recept als de Julia :-)

 • hanne says:

  Zijn er al testers gekozen? Anders wil ik me nog kandidaat stellen, als de timing het toelaat. Ik naai zelden voor mezelf, meestal vallen de dochters in de prijzen, maar deze keer wil ik echt eens iets voor mezelf. Ik ben vooral nieuwsgierig dat vrouwen met iets meer model (lees hier en daar een beetje overschot) mooi zijn in dit jurkje.

 • Resaarcle says:

  Wow, supermooi!

 • majella says:

  awel, een volwassen versie zie ik wel zitten.
  Een julia wordt ik nooit moe ondanks ik er al veel maakte!
  Ik sta dus te popelen om een volwassen versie te maken… benieuwd hoe dit er zal uitzien!!!

 • meyly says:

  Adorable! i would love to!

 • Khadetjes says:

  Schitterend, ik heb thuis nog een lap sweaterstof liggen die op zo’n project lag te wachten! Dank je wel.

 • Charlotte Dewaele says:

  Dag Marte,

  wat een super nieuws dat er naast de Charles Dress ook een Julia Dress komt. Ik wil via deze weg toch nog even meegeven dat ik jou ontwerpen en tutorials zo goed en mooi uitgewerkt vind. Een hele dikke proficiat! Een Julia Dress voor volwassen doet mijn hart (alweer) sneller slaan. A huge fan over here…

 • Shardee says:

  Bedankt!

  Ik ga hem ook toepassen op er eentje voor mezelf!

 • Ines says:

  Is de volwassen versie al beschikbaar?? :) :) :)

  • Compagnie M. says:

   Nog niet. Oeps! Mijn voorbeeld jurk is anders al weken klaar, maar met de focus op de Susanne is het er nog niet van gekomen om erover te bloggen. Dus ik maak het snel in orde want op zich is de tutorial getest en klaar. Ik moet het alleen nog online krijgen! ;)

 • Greet says:

  Hoeveel stof heb je hiervoor ongeveer nodig? Ik ben van plan om er vier te maken en wilde vandaag stof bestellen. Ik had geen flauw idee van hoeveel. Ik maak er eentje voor een 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar en 8 jaar. Wat denken jullie?

Leave a Reply