Skip to main content

The Julia sweater : pattern tour day 6

Intro

I guess that by now, you already noticed that I love Kathleen’s work? Although I’m not a big fan of using kids’ fabrics myself, I love the ones she chooses for the creations she mades for Lien. It’s not the first time that Kathleen shows the Julia sweater with this one sleeve in a coordinating fabrics, but since she added this little detail of matching the waistband as well, I just thought this one was just perfect. Again! Kathleen has written her guest post in Dutch, but I think her pictures speak for themselves. Don’t you think that Lien loves her new sweater? To me at least she looks very cute!

Kathleen Claes

Marte lanceerde een patroontoer en eerlijk, ik twijfelde om mee te doen. Niet omdat ik t niet leuk zou vinden, maar omdat ik het patroon al had mogen testen (wat ik al een hele eer vond) en vele anderen waarschijnlijk ook graag een plaatsje krijgen in deze patroontoer. Maar ik had nog een versie in mijn hoofd om te naaien en besloot ‘t toch in te sturen. Ik liet Marte weten dat ze me zeker niet moest meenemen in de patroontoer maar ze deed ‘t toch.
Compagnie-M_Julia-sweater_KathleenClaes_1
Jullie hebben ongetwijfeld mijn eerdere Julia’s al gezien. Ik hou van asymmetrie en dit hebben jullie kunnen zien in mijn vorige versie in de effen kleurtjes tricot.
Ik vond t zo leuk om te lezen dat mijn asymmetrische versie bij velen in de smaak viel, dat ik nog een stapje verder wou gaan, maar nu in combinatie met een tricot met print.
Compagnie-M_Julia-sweater_KathleenClaes_4
Ik puzzelde een beetje met het Julia-patroon. Het basispatroon is met voor- en achterpand in 1 geheel, het patroon met tunnelzak voorziet aparte mouwdelen…. maar ik voegde beide samen om tot een basis-julia te komen met 1 apart mouwdeel en zonder zakdeel vooraan. Ik maakte alles in de tricot met print, op 1 mouw na en die kleur trok ik dan ook door in het boordje aan de mouw en een apart stukje in de boord onderaan.
Compagnie-M_Julia-sweater_KathleenClaes_2
Het mag duidelijk zijn dat ik dit patroon geweldig vind! Niet alleen omdat ik het mooi vind, maar ook omdat je er zo creatief mee kan omgaan. Ik doe graag mijn eigen ding met een patroon om er een persoonlijke toets aan te geven zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke patroon. Met de Julia ging dit perfect, of ik hoop toch dat ik daarin geslaagd ben?!
Misschien ook niet onbelangrijk, het is ook een snel-klaar-project en met een duidelijke, geïllustreerde uitleg! Wat wil je nog meer? :-)
Compagnie-M_Julia-sweater_KathleenClaes_5
Lien draagt haar Julia’s echt vaak. Ken je dat gewring met die armpjes in longsleeves, net wanneer je gehaast bent en aankleden snel moet gaan? Met een Julia truitje is dat gewoon verleden tijd… Lien is aan in een wip door de vleermuismouwen :-) En ze kan t zelf nog niet zeggen maar volgens mij is het ook gewoon een zaligheid om te dragen!
(Dit klinkt nu even als een verkoopspraatje van één of andere verkoopszender :-D maar het is gewoon echt zo!)
Compagnie-M_Julia-sweater_KathleenClaes_3
En niet alleen ik ben er blij mee… ook mijn dochtertje Lien!
Compagnie-M_Julia-sweater_KathleenClaes_6

Outro

I’m especially in love with this last picture! I have the impression that Lien is a very happy little girl. This smile is just so cute! Thanks Kathleen for participating and for all the efforts you make to give me this detailed feedback during the pattern tests. I’m sure that you will see more of Kathleen’s future outfit on my blog…

Join the discussion One Comment

Leave a Reply