Skip to main content

The Lotta dress pattern tour: SewBubble

Since Katelijne from SewBubble wrote her blogpost in Dutch, I’ve added a short translation in English!

+++

Ook ik mocht de Lotta uitproberen! Een fijn patroon, dat hoef ik u na de 8 blogberichtjes van de voorbije dagen niet meer te vertellen! Je kan het patroon helemaal volgens je persoonlijke smaak maken: je kan kiezen tussen verschillende zakken, verschillende schouderdelen en verschillende rugsluitingen.

I also got the chance to try the Lotta dress pattern. The previous blogtour participants already showed that it’s a nice pattern to work with! Because of the options included, you can give the dress personal touch!

Voor de bovenkant koos ik een soepele, zachte viscose-polyester met fluo-toets. Voor de binnenkant van het lijfje gebruikte ik een mooie witte katoen. Voor de rok koos ik een broderie-stofje dat ik nog had liggen. Als voering gebruikte ik een rekbare, gaas-achtige voeringstof van bij de Veritas.

For the bodice I’ve chosen soft viscose-polyester fabric, as a contrasting fabric for the skirt I added white cotton.

Ook bij de zakjes waren flapjes voorzien. Deze verdwenen echter nadat ik de rok wat moest innemen wegens te breed voor mijn smalle dochter. Niet getreurd, zo heb ik gewoon nòg een variant ;-)

The pockets were folded like the collar, but since I have a skinny daughter I had to cut away a big part of it! ;) 

Ik besloot bij de flapjes vooraan geen knoopjes toe te voegen (nòg een variant! ;-)

I did fold the collar, but choose not to add buttons!

Het was enorm leuk dit patroontje uit te proberen. Bedankt Marte voor alle inspiratie en het mooie patroon, ik ga het nog heééél vaak maken! :-)

It was a very nice pattern to test! Thanks Marte for the inspiration and this beautiful pattern. I’m sure that this was not the last Lotta I’ll sew! 

+++

Thanks a lot Katelijne for this super stylish Lotta dress! I love the combination of the super modern bodice and the more romantic fabric you used for the skirt.

+++

You can buy the Lotta dress pattern in MY SHOP for only 7 euro. During the pattern tour, you’ll get a 10% discount with this code: LAUNCH-LOTTA.

You can also win a free copy of the pattern on Katelijne’s blog!

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply