Skip to main content

Toen ik vernam dat er een Compagnie-m wedstrijd werd georganiseerd, wilde ik meteen meedoen.
Begin december had ik de Louisa-dress ontdekt en meteen het patroon besteld. Tegen Kerstmis heb ik dan ook een mooie fluwelen versie voor Marie gemaakt : groen fluweel met fuchsia rozen. Ik had die versie kunnen insturen voor een wedstrijd. Maar ik wilde per se iets nieuws maken, ik wilde het me niet te gemakkelijk maken door iets dat al af was in te sturen.
Maar toen kwam de echte uitdaging. Ik wilde namelijk graag iets speciaals maken. Maar ik ben niet echt creatief. Ik bedoel, ik kan goed naaien, ik vind dat ik heel mooi kan afwerken.
Het naaien op zich zit me in de vingers, maar ik heb zo niet echt die creatieve touch? Verschillende stofjes combineren en er mijn eigen twist aan geven, dat is niet gemakkelijk. Sommigen hebben dat echt in zich, maar ik niet.

Wat dan gedaan ? Ik wilde toch iets maken dat niet iedereen zou maken. Niet zomaar een van de ontwerpen van Marte maken. Er moest toch iets speciaals in zitten. Een half jaar geleden, misschien zelfs eerder, kwam ik toevallig op de blog van Oon terecht, op deze post (http://oontje.blogspot.be/2011/05/ikea-maar-dan-anders.html ) .
Dat stofje wilde ik dus ook hebben. De moeder van een collega heeft het bij haar bezoek aan Ikea voor me meegebracht. En toen bleef het liggen. Ik was van plan er ook een rokje mee te maken, voor Marie. Maar het kwam er maar niet van. Maar toen ik over de wedstrijd las, toen wist ik het. Dié stof zou het worden. Oké, ik ben misschien niet echt origineel, ik heb het idee bij Oon gehaald, maar ik vind het toch leuk gevonden.
Omdat de stof nogal dun is, vond ik wel dat de ¾ mouwen van het originele patroon er niet echt bij pasten. Het is een zomerjurk, dus ik wilde zomermouwen. Dan het Mara-patroon erbij genomen. Maar tussen de verschillende mouwopties vond ik niet echt mijn ding. Ik ben dan toch een beetje creatief geweest : ik heb de mouw een heel stuk ingekort. Uit het gedeelte met de kleine bolletjes heb ik dan een stuk biais geknipt, dat net wat korter was dan de omtrek van het mouwtje. De biais errond gezet, en klaar waren mijn zomermouwen !

Marie is blij met haar Louikea-jurkje, en mama ook !

When I read about the Compagnie-m contest, I immediately wanted to participate.
In December I discovered the Louisa-dress pattern, and ordered it. For Christmas I made a beautiful velvet version for Marie : green velvet with pink roses. I could have participated with that version. But I really wanted to make something new, I didn?t want to make it myself to easy by participating with something that was already ready.

But than, the real challenge began. I wanted to make something special. But I?m not really a creative person. I mean, I sew well. Give me a pattern, and I sew it beautifully. But I don?t have the creative touch?. To combine several fabrics and to give my own twist to it, it?s not easy for me. Some people do have it, but I don?t.

What now ? I still wanted to make something not everyone would make. Not just sewing one of Marte?s designs. There had to be something special in it. About six months ago, maybe earlier, when I was surfing the internet, I discovered Oon?s blog, more specific, this post (http://oontje.blogspot.be/2011/05/ikea-maar-dan-anders.html ).
I also wanted to have that fabric. My colleague?s mum brought it for me when she went to Ikea. And than, it stayed there? I also wanted to make a skirt with the fabric, for Marie. But I always had other projects to make. And then, I read about the contest, and I knew it. It would be that fabric. Alright, maybe it?s not very original, I got the idea from Oon, but even I think it was a good idea ! Since the fabric isn?t thick, I didn?t think the ¾ sleeves from the original design would go with it. It?s a summer dress, so I wanted summer sleeves. I looked at the Mara-pattern for another sleeve. But I didn?t really find what I wanted. So I added a little creative twist : I made the sleeves much shorter. And out of the part with the little dots, I cut a piece of ?biais?, a little bit shorter than the circumference of the sleeve. I sewed it on the sleeve, and my summersleeves where ready !

Marie is very happy with her Louikea-dress, and mum too !

20140209-01.jpg
20140209-02.jpg
20140209-03.jpg
20140209-04.jpg

Join the discussion 10 Comments

Leave a Reply