Skip to main content

Van Jansen meets Mara

I love the Mara blouse. However, I think that a quit wide blouse like Mara looks best on skinny trousers or shorts. Since these are items that are not very well represented in my girls closets, I decided to not only sew a Mara blouse for Liv, but to also go for accompanying shorts. Two aspects I think are unique for Mara are the round yoke and the buttonloops. I decided to repeat these two aspects of Mara in my shorts. Therefore, I made a curved pocket, with round pocket flap. In the pocket I also integrated a buttonloop and button I also used in the blouse.
The bright colours make us feel ready for spring!

Ik hou van de Mara top. Ik vind echter dat een vrij wijde top, zoals de Mara, het beste tot zijn recht komt op een skinny broek of short. Omdat broeken nu net de kledingstukken zijn die je in de kledingkasten van mijn dames niet veel tegenkomt, besloot ik om niet alleen een Mara top voor Liv te naaien, maar ook een bijpassende short te maken. Twee aspecten waarvan ik vind dat ze uniek zijn voor de Mara top zijn de ronding en de knoop-lusjes. Daarom besloot ik deze twee onderdelen van de Mara te herhalen in mijn short. Ik maakte met die reden een zakje met afgeronde hoeken en een rond zakklepje. Het zakje werd voorzien van eenzelfde knoop-lusje en knoopje als de Mara top.
De felle kleurtjes van het geheel zorgen er voor dat we helemaal klaar zijn voor de lente!

http://vanjansen.blogspot.com

IMG_5362-001 IMG_5371-001 IMG_5379-001 IMG_5399-001

Join the discussion 2 Comments

  • Compagnie M. says:

    Hele mooie en originele outfit! Ik ben hier helemaal fan van! Welk basispatroontje nam je voor het schoortje? Past er perfect bij!

  • VanJansen says:

    Ik ging uit van een Jacob, maar uiteindelijk is daar niet zoveel van overgebleven :) ik versmalde, vervong de zak, maakte m kort en elimineerde de ‘plooi’

Leave a Reply