De Lewis coat voor Floris, oftewel de Flewis.

Blij dat ik was dat Compagnie M. kleine maatjes voorzag. Mijn kleine 22 maandertje heeft genoeg aan maatje 86. Ik maakte de versie met rits en kap. Enkel bij de sluiting vooraan liet ik de voorzijflap en het ritsgedeelte achterwege. Sinds zijn fluo-oranje hema-jasje met paspel aan de rits, wou ik dat ooit eens doen. En ooit bleek nu te zijn.

Achteraan hield ik het plain et simple, en dus zonder paspel. De zebra’s zijn redelijk groot voor zo’n een kleine jas en de jas dan nog eens opdelen, zou de tekening niet ten goede komen. Maar aangezien ik nog iets extra wou, koos ik voor paspel aan de voorkant van de kap.

Eerlijk, ik heb wat zitten vloeken om het proberen door laten lopen van de zebra’s. De stof bleek een eigen leven te leiden. Alsof die softshell een bepaalde spanning heeft en die spanning verandert om het moment dat je erin knipt. Ik heb dus ook wat moeten wringen en wroeten om de zakken mooi te krijgen.

De ‘voering’ is een wolletje van Jo De Visscher. Ik koos voor de achterkant, deze was een tint zachter rood en vond ik minder hard bij het donkerblauwe van de softshell. De tricot (ja!) is 100% wol, qua  warmte kan dat tellen. En toch stikte ik er nog een aaibare teddy tegenaan, zodat het nog warmer en zachter is.

De mouwen en de polsboord bestaan telkens uit een dubbele laag wollen stof. De jas is dus zowel wind- als warmteproof en dat komt goed uit bij een peuter die graag buiten speelt.

link naar de blog: https://statie241.wordpress.com/2016/11/30/flewis/

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply