Toen mijn oudste zoon de wolvenjas van mijn jongste zoon zag, wilde hij ook een wolvenjas (of een vos of een bever).

Ons eigenlijke plan was een dinojas, met stekels tussen de deelnaden op de rug en op de capuchon.
Dus het plan wijzigde en ik ging op zoek naar vossen/wolvenstof.

Ik vond een visgraatstofje (met wat wol erin) met zwart en camel. Dit combineerde mooi met de bosdierentricot en okergele paspelband. De okergele kleur komt ook terug in de rits en in de ogen.
Omdat deze jas voor mijn oudste zoon is, moest ik het patroon weer opnieuw tekenen en deed ik de volgende aanpassingen:

-De vorm van de capuchon werd iets veranderd, zodat het meer een kop/snuit vorm kreeg. Ook maakte ik nog deelnaden in de zijkanten van de kap, zodat ik oren toe kon voegen. Van vilt en knopen maakte ik ogen. En van een stukje leer werd de neus gemaakt. Deze moest ik er met de hand op naaien, want de naaimachine werkte niet mee. Sowieso zit er weer veel handwerk in deze jas. Meerdere delen werden met de hand doorgestikt. In de capuchon zit denk ik het meeste werk.

-De vorm van de mouwen veranderde ik ook. De uiteindes werden iets rond gemaakt, zodat het meer op een poot lijkt. Om nog wel de voering en de mouwboord te kunnen bevestigen, voegde ik een mouwbeleg toe.

-En ik voegde natuurlijk een staart toe. Deze zit gewoon vastgenaaid (en niet met kamsnaps o.i.d., want dat leek mij niet mooi). Als de jongens op hun loopfietsen rijden, dan doen we de staart even naar binnen.

-Het ophanglusje maakte ik van paspelband met biaisband, zo komt de okergele kleur op veel plaatsen terug.

Dit keer gebruikte ik camelbruine klittenband, zodat het wat minder opvalt. Daar had ik bij het maken van de wolvenjas voor mijn jongste niet aan gedacht.

Beide jongens zijn erg blij met hun jassen. Ze vinden de klauwen met nagels ook geweldig en rennen met hun armen naar voren over staart. De oren staan lekker recht op en dat ziet er grappig uit.

http://stipjesendatjes.blogspot.nl/2016/12/lewis-coat-hack-de-vos.html

groetjes Jessie

Join the discussion One Comment

Leave a Reply