Mij eerst even voorstellen. Ik ben Mirel , mama van Lenn en Ruben , 2 jongens dus ;-) . Vooral voor de jongste Lenn nu 4 naai ik heel erg veel .

Al vaak sprak ik je aan op het stoffenspektakel of er eens geen jongensversie zou komen , laatst nog in Gent ;-) . En kijk toen wist je zelf nog van niets en nu is dit super leuk patroon er.

Het was voor mij een vuurdoop wat jassen betreft , nog nooit gemaakt. Al vrij snel wist ik wel welke weg ik op wilde gaan.

Voor Lenn maak ik heel veel retro getinte kledij , denk dan aan olifantenpijpen, hemden met een retro print , vaak zelf gedrukt, cardigans, het enig wat nog ontbrak bij zijn look was een retro jas . Want zeg nu alle details maken een plaatje af . Ja zo ben ik :-p. Het moet kloppen.

Deze stof was net ervoor in de bus gevallen en meteen dacht ik yes dat is het toen ik je patroon zag, ook al heeft Lenn al 3 winterjassen er zou zeker nog een selfmade exemplaar bij kunnen.

De stof is een ribfluweel maar wel een heel speciale 2 kleurig oranje en bruin waardoor de retrolook ten volle tot zijn recht komt. Het geeft zo een roest effect.

Ik combineerde met een bontje binnenin, maar vond het zonde deze te verstoppen dat ik het toch ook wel wat naar buiten wilde brengen. Aan de zakken maakte ik een biais van bont net zoals aan de kap , dat geeft een speelser effect.

De mouwen deed ik niet met boordstof maar met een omslag zodat het bont ook daar komt piepen.

Ik liet de rits achterwege want bij een retrojas horen retro knopen. En wat nu echt van mijn tijd is , jaren 70 zijn dan toch wel deze houten sluitingen. Het plaatje klopte .

Maar nu dat plaatje nog deftig op de foto krijgen ? Wel ik had de shoot al een tijdje geleden vastgelegd dus ik maakte snel dat die jas klaar was , 2 vliegen in 1 klap .

En of ik tevreden ben van het resultaat? tzal wel zijn super tevreden. Wel 1 probleem zijn andere jassen blijven nu aan de kapstok hangen ;-) .

Btw broek is handmade, hemd zelfgedrukt is handmade, en Lenn is handmade ;-) .

Hopelijk genieten jullie evenveel als ik .

Groetjes Mirel en dank je wel voor het fijne patroon X

link blog : http://theboyrules.blogspot.be/2016/11/contest-lewis-coat-compagniem-ook-ik.html

 

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply