Hoi, ik ben Qwinta Van Ryckeghem.  Als mama van 3 dochters (Amber 16, Rhune 8 en Cato 5) leef ik me na een lange werkdag graag eens creatief uit achter mijn naaimachine. Wat begon als een rustmoment groeide uit tot een ware passie.

Tijdens een speurtocht op het wereldwijde web zag ik de Lewis coat verschijnen en was meteen verkocht. Ik deed nog nooit aan een naaiwedstrijd mee en dacht bij mezelf: “Waarom waag ik eens niet mijn kans?”.

Waarom de Lewis en niet de Louisa? Wel, een pittige kleuter past het best in een stoer model.

Ik bestelde mijn stof bij Mondepot. Ik koos de jacquard Andalousie Brown voor de buitenstof en de Mundo Melocoton – Nicky velours Mosgroen voor de binnenstof. Als tussenvoering gebruikte ik fleece uit de voorraad kast. Ik voegde op verschillende plaatsen in de jas een rode paspel toe, om het geheel een vrolijke toets te geven. Naast een rits, gebruikte ik ook kamsnaps. Zo blijft de jas netjes gesloten.  De rode boorstof aan de mouwen maakt het plaatje compleet.

Deze middag trokken wij richting het bos → voor een leuke fotoshoot. Terwijl de mama best zenuwachtig was en wat prutste met de instellingen van haar camera, besloot de sloeber ondertussen even in een boom te klimmen. Oh help, val aub niet uit de boom! Ik sloot snel mijn ogen en haalde opgelucht adem, toen ik die ondeugende snoet zag, bij het piepen. 😁

Ik ben best tevreden met het resultaat van de jas. Ik nam maat 7 jaar, maar ik mocht gerust een maatje kleiner genomen hebben. De jas is nog wat aan de wijde kant en de mouwen zijn nog iets te lang. Groeimarge noemen ze dit.

Het koude weer, de natte bladeren, het mossige bos konden mijn kleuter niet deren. Die leefde zich volledig uit terwijl ik me met mijn fototoestel even liet gaan…

Maar genoeg gekwebbeld!  Ik laat jullie beter zelf genieten van de foto’s.

De liefhebbers kunnen op mijn blog meer foto’s vinden:

http://www.madebylarth.be/naaien/lewis-coat/

Groetje Qwinta

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply