Ik maakte een Lewis Coat voor mijn bijna 10-jarige zoon. Rekening houdend met de lengte van zijn bovenlichaam kon hij wel een 12 jaar gebruiken. De jas valt nu misschien nog een beetje ruim, maar die groeimarge heeft mijn zoon wel nodig om de winter door te komen.

Als buitenstof koos ik een stof die al een tijdje in mijn stoffenkast lag te roepen om verwerkt te worden als jongensjas. Ik combineerde de buitenstof met een Punta di Roma in een roestkleur. Maar het geheel miste nog wat pit. Enter blauw! Voor alle details (paspel, rits en opdruk van de binnenvoering) gebruikte ik blauw. Dit maakt het geheel wat frisser en speelser. Net wat mijn zoon kon gebruiken.

De Punta di Roma bestempelde ik met textielverf. Hiervoor sneed ik uit kleeffolie kleine fietsjes uit (één van de zovele hobby’s van mijn zoon). Op de voorpanden wilde ik nog een extra vrolijk detail, vandaar de beer op het fietsje. Ik bestempelde niet de volledige stof, maar bracht een strook van fietsjes aan op de binnenpanden, de binnenzakken en de kap. Een tijdrovend werkje, maar meer dan waard.

De Lewis Coat werd al meer dan uitvoerig getest … én goedgekeurd. Hij is warm en biedt voldoende bewegingsruimte!
Voor extra foto’s: http://naaisgerief.blogspot.be/2016/12/lewis-coat.html

Join the discussion One Comment

Leave a Reply