Voor mijn oudste kabouter maakte ik een Lewis in een donkerblauw, bijna zwart wolletje. Ik ging voor de ritsversie mét velcro en kap en gebruikte rode paspel tussen kapnaden, het gedeelde achterpand en aan de zakken vooraan. Zeker was ik dat hij voor het rode autokatoentje ging kiezen, mijn kleine autofreak, dus haalde ik alvast rode paspel, rode velcro en een lange rode rits bij Mertens. Maar kabouter koos voor het groene ‘Aargh … ik ben een piraat!’ Oeps.

Nooit gedacht dat ik de deadline ging halen. Maar een zalige handleiding en een paar mailtjes naar Marte (hoeveel stof voor welke stofbreedte ? hoeveel paspel ? Hoe moet ik vanbinnen afwerken ?) later, presenteer ik met trots mijn eerst jas a.k.a. mijn eerste kabouterkledingstuk dat past… Nooit gedacht dat dit ging lukken … en dat de lijnen gingen doorlopen ;-) Hartelijk dank Marte ! Hier word ik instant vrolijk van ! *big smile*

Mijn kabouter is dol op zijn ‘piratenjas’ en loopt hier constant te zeggen ‘Ahoy, maatje’. Mama is dol op haar kleine piraat en op zijn jas (en droomt stiekem van een noa pants voor de kabouter ;-))

Voor meer foto’s en uitleg:

http://sew-you-later-alligator.blogspot.be/2016/11/lewis-jas.html

Groetjes,

Virginie

Join the discussion One Comment

Leave a Reply