Rainy days Louisa

Jente haar vers van de pers Louisa coat kon enkele weken geleden geen dienst doen… Het regende. Zoeken naar een oplossing dus. In mijn hoofd werd de Louisa omgevormd tot een poncho. Nu nog uitvoeren. Nét op tijd voor de deadline… :-)
Ik koos voor twee kleuren regenjasstof (zo van die lekker warme met fleece aan de achterkant) aan de buitenkant en voor het beleg. En een katoentje als voering. Op de voorkant hergebruikte ik de kromming van de zak en tekende ik een gebogen lijn verder naar boven tot waar de mouw zou moeten gekomen zijn volgens het oorspronkelijke patroon. Regen en open zakken gaan niet goed samen, dus kwamen er geen echte zakken, maar enkel een paspel. Tot Jente haar grote spijt: “mama, ‘kak’ (zak dus), waar?”
De paspel (mooie roestkleurige, blinkende paspel, dezelfde als aan haar echt Louisa jas) liet ik aan de zijkant doorlopen van de voorkant naar de achterkant van de poncho en op het beleg.
Het midden van de kap kreeg een extraatje: blauw tafelzeil met libelles erop. De kap stikte ik nog eens door.
De zijkant mocht wat verder komen dan haar handen, want op de fiets valt ie dan mooi over haar hele lijfje. Of haar blinkende poncho écht waterdicht is, moeten we nog testen.
Veel kijk- en leesplezier!
Nog meer fotootjes vind je op onze blog:
https://wensjewat.wordpress.com/2016/12/04/rainy-days-louisa/

Sofie

Join the discussion One Comment

Leave a Reply