Dat ik een grote fan ben van de patronen van Compagnie M, zullen de vele Lotta rokjes en kleedjes, Susanne cardigans, en Julia hack op mijn blog wel duidelijk maken. Toen ik de Louisa coat zag, was ik dan ook weer onmiddellijk verkocht!

Een geschikt mantelstofje lag al heel lang klaar om er de Jackie van Ienemiene mee te maken, maar het werd steeds terug op de stapel gelegd. Maar de goede ervaringen met Compagnie M patronen en de aankondiging van de Lewis & Louisa contest waren de figuurlijke schop onder mijn ****.

Tussen alle verjaardagsvoorbereidingen door startte ik met het teken- en knipwerk. Zoveel patroondelen, nog meer stofdelen (want ik voegde een tussenjas in fleece toe voor extra warmte), maar de uitleg was zoals steeds uitstekend.

In de grijze stof zitten roze en okergele streepjes, en daarom koos ik voor okergele paspel en boordstof. Ook vond ik de perfecte okergele knopen, en is de gladde voering in de mouw ook nog eens in datzelfde okergeel.

Een winterjas heeft een kap en rits nodig, en de mouwboorden voorzie ik standaard van duimgaten.

De keuze voor de voering was nog de lastigste. Mijn hele voorraad werd doorzocht met een 5-tal kanshebbers als resultaat. Ikzelf, mdh en dochter, we kozen allemaal een andere combinatie. Tot ik er een Harry Potter stofje bij haalde. Ondanks de donkere kleur past het perfect bij de okergele paspel, en de fascinatie van de dochter voor de tovenaarsleerling gaf de doorslag. Voor een perfecte overgang tussen beleg en voering voegde ik ook hier paspel toe.

Let alleen niet op de wandelschoenen, maar die waren noodzakelijk tijdens de wandeling J

http://mamacreatief.com/blog/2016/12/3/when-harry-met-louisa
Ivy

Join the discussion One Comment

  • Compagnie M. says:

    Mooie Louisa! En die wandelschoenen zou ik nog niet opgemerkt hebben. :) Ze passen perfect bij de kleur van de jas! Bedankt Ivy voor je deelname!

Leave a Reply