Ik was eigenlijk niet van plan om een 2de jasje te maken, net zoals ik eigenlijk niet van plan was om nog stof te kopen op het stoffenspektakel en enkel wat overlockgaren en fournituren, dat is dus zoals je ziet niet gelukt .

Die okergeel-zwarte stof hing daar zo mooi te lachen naar mij, ik kon het niet helpen en de perfecte binnenstof had ik ook al gespot aan een ander kraampje, het was sterker dan mezelf…  Wij hebben toch ook allemaal meer dan 1 winterjas?  Er werd dus nog een jasje genaaid!

Dat ik er weer eentje zou maken met paspel aan de zakken en rug stond vast, het werd een dikke, mat goudkleurige paspel deze keer.  Een bijpassend binnenstofje met rendieren werd gekozen voor de binnenkant.

Maar werd het een kraagje of terug een kap?  Dilemma, dilemma, ik wil ze allebei!  Na wat denkwerk besliste ik om ze dan ook maar allebei te nemen, met weggewerkte drukknopjes aan de binnenkant zodat ze eenvoudig te wisselen zijn en alles mooi afgewerkt is.  Drukknoopjes werden aangebracht in het beleg van de achterzijde en het beleg werd dichtgestikt aan de achterzijde van de jas zonder de kap of kraag ertussen.  De kap en kraag zelf werden aan de onderkant voorzien van het beleg achterzijde en een verkorte versie van het beleg van de voorzijde, voorzien van drukknoopjes aan de achterkant in verstevigde binnenstof.  Een nieuw bloemetje en fleece doorsteeksjaaltje werden er nog snel bijgenaaid.

Dus onder het mom van ‘a girl can never have enough clothes’ jasje n°2:

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply