Ik was al eventjes op zoek naar een mantelpatroon voor mijn dochtertje dat helemaal mijn (en haar) ding zou zijn, ik zocht dus specifiek een elegant manteltje maar toch eentje dat net dat tikkeltje anders was.  Ik werd dus al helemaal blij toen de eerste testversies van het Louisa patroon verschenen!  Gelukkig liet de lancering van het patroon niet lang op zich wachten…

De zoektocht naar geschikte stofjes gebeurde tijdens een avondshopping bij de Soldeur waar ik een wondermooi stofje vond waar ik instant verliefd op werd, enige minpuntje was dat er behoorlijk wat rek op de stof zat, wat opgelost werd door het volledige stuk te bestrijken met een lichte vlieseline, probleem opgelost .

Het binnenstofje werd een superschattig luiaard-stofje en rode paspel en knopen maakten het plaatje compleet!  De jas werd gevoerd met wattine om hem toch mooi warm te maken en ik koos voor een kapje omdat ik die kleine peuterhoofdjes toch graag ingeduffeld zie.

In mijn stoffenkast vond ik nog een rode fleecestof die net dezelfde kleur had als de paspel en knoopjes, dus daar maakte ik nog snel een doorsteeksjaaltje van, nice and easy!

De handleiding is supergoed uitgelegd (ook voor iemand zoals mij die zijn naaikennis uit naaiboeken en online tutorials haalt ) en het resultaat, wel daar word ik helemaal blij van !

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply