Een mini Louisa voor mini Jente

De kleinste maat Louisa voor mijn kleine meid.

Ik koos voor een warm buitenstofje dat toch makkelijk wasbaar is. Een mooie blauwe kleur met kleine gele en rode accentjes erin. De dikke, blinkende, roestkleurige paspel vond ik er perfect bij passen. De rits liet ik er iets meer uitspringen en de kleur ervan komt terug in die kleuraccentjes van de buitenstof.

Als binnenstof koos ik voor de regendruppeltjes van See you at six, maar ik streek er wel wattine op vast. Ik vond het jammer om aparte voering voor de mouwen te gebruiken en dit stofje was perfect glad genoeg om ook als mouwvoering te dienen.

Aan de mouwen maakte ik een muntkleurig tricotje vast.

Ik dacht dat bij het kleinste maatje die paspel aan de kap wat te veel bij elkaar zou worden, dus ik besloot om de kap mooi door te stikken overal zonder paspel.

Het lintje om de jas op te hangen, maakte ik van het labeltje dat ik telkens (als ik het niet vergeet J) vastmaak aan de zijkant.

Voor de fotoshoot bleek er even een gebrek aan een matching outfit in onze charel haar kleerkast. Ik maakte er zelf nog een jurkje bij met mijn Fons & Sien patroon. Deze keer sweaterstof zonder print, met als hals- en mouwboorden het muntgroene stofje van de mouwboordjes van de jas. En met een fel gefronst rokdeel.

Jente blijft grote fan van haar Louisa (en vooral van de zakken!!). Zelfs nu haar fancy coat vol met speculaas, aarde en ander typisch peuterspul hangt. J

Meer fotootjes, verslag van peuterperikelen op woensdag, tips voor het in elkaar steken van de Louisa jas en lof voor Compagnie M. en op onze blog.

Veel lees- en kijkplezier!

Sofie

Join the discussion One Comment

Leave a Reply